Ouders
Bibit en ouders samen
Als ouder bent u de eerste verantwoordelijke voor de opvoeding van uw kind. Vanaf het vierde levensjaar van uw kind draagt u een deel van de verantwoordelijkheid over aan de school. Het is van groot belang dat wij, u als ouder/verzorger met ons als school, goed samenwerken en elkaars deskundigheid respecteren.
Continurooster
Op Bibit werken we met een continurooster. De reguliere lestijden zijn van 8.30 tot 14.30 uur. Op woensdagmiddag zijn de groepen 1 t/m 4 vanaf 11.30 uur vrij. Overblijven doen de kinderen op school met begeleiding.
De middagpauze valt tussen 11.30 uur en 12.15 uur of tussen 12.00 uur en 12.45 uur. De onderbouw en bovenbouw lunchen na elkaar. De kinderen eten op school en kunnen bij goed weer buiten of anders binnen spelen. Tijdens de lunch en op het schoolplein is er overblijfhulp aanwezig die toezicht houdt.
’s Morgens gaan om 8.20 uur de schooldeuren open en zijn de leerkrachten in de klas aanwezig. We beginnen exact om 8.30 uur met de lessen.
Onze vijf Bibit-regels
Binnen de school wordt gewerkt met de zogenaamde vijf Bibit-regels die duidelijkheid scheppen naar kinderen, ouders, keerkrachten, hulpouders en betrokkenen bij school.
- Wij hebben respect voor elkaar en elkaars eigendommen
- Wij lossen problemen met woorden op en praten op een goede manier met elkaar
- Iedereen hoort erbij
- Laat weten waar je bent
- Veiligheid is belangrijk
Ouderportaal
Het BasisOnline Ouderportaal is hét veilige platform waar uw kind centraal staat. Ouder en school houden elkaar in een afgeschermde omgeving op de hoogte én werken met elkaar samen om een optimale ontwikkeling van het kind mogelijk te maken. Met handige tools die op elke school tijdwinst opleveren én de ouder meer inzicht geven.
De app is verkrijgbaar in de app store van zowel Apple als Google play.
Wat is de MR?
Op elke school worden voortdurend beslissingen genomen. Beslissingen die te maken hebben met het onderwijs dat wordt gegeven of beslissingen die te maken hebben met de school zelf. Het ministerie van OCW vindt het belangrijk dat alle betrokkenen hierover zoveel mogelijk kunnen meepraten. Daarom beschikken scholen over een medezeggenschapsraad. Besluiten die de directie en/of het schoolbestuur neemt, worden voorgelegd aan de MR.
Wat zijn de taken van de MR?
Besluiten die de directie en/of het bestuur wil nemen, worden voorgelegd aan de medezeggenschapsraad. Op zijn beurt kan de medezeggenschapsraad elk standpunt dat zij heeft te allen tijde kenbaar maken aan de directie of het bestuur. De medezeggenschapsraad overlegt met de directie en het schoolbestuur over onderwerpen zoals: • verbetering van het onderwijs • het kiezen van leermethodes • personeelsbezetting (vacatures, stageplaatsen, scholing leerkrachten en groepsformatie) • het schoolplan • de besteding van geld en gebouwen • het vaststellen van vakanties en vrije dagen • communicatie en betrokkenheid naar ouders • individuele leerlingenbegeleiding en -zorg • veiligheid (in en rond de school).